EL MUSICAL

El Musical és una experiència enriquidora per a l'alumnat del centre, ja que els permet tenir un projecte en comú on es generen: sentiments de pertinença a l'institut, cohesió, integració i dinamització de la comunitat educativa a través de les arts escèniques. El projecte es prepara durant tot el curs, de manera que l'alumnat obté una visió global de tot el procés de creació i preparació d'un espectacle.

L'activitat implica gran part de la comunitat educativa i té un impacte significatiu per a Esparreguera. La música és en directe, interpretada per una banda formada per alumnes i professors del centre. També hi participa una coral, on intervenen alumnes de diferents nivells. L'escenografia es prepara en coordinació amb el Departament de Visual i Plàstica. Altres professors/es col·laboren amb els efectes visuals i sonors i un grup d'alumnes voluntaris formen part de l'equip de tramoia.

El projecte d'El Musical es duu a terme des del curs 2013-2014.

L'alumnat de Batxillerat d'Arts Escèniques prepara cada curs un musical. El procés habitual implica, en primer lloc, la preparació de l'obra per part del professorat de l'equip artístic. Un cop presentat el projecte a l'alumnat, els professors d'Anatomia Aplicada, Arts Escèniques i Llenguatge i Pràctica Musical, treballen amb ells els números musicals i fragments teatrals amb què es presenten als càstings, que serveixen per fer una primera avaluació i repartir els papers de l'obra, on tothom té cabuda,  i per buscar les habilitats de cadascú.

Durant el curs es treballen els números des de la vessant corporal, teatral o musical. Paral·lelament, es prepara l'acompanyament instrumental i corporal amb la banda i la coral del centre i es dissenya i s'elabora l'escenografia i vestuari amb les professores del Departament de Visual i Plàstica.


"TEN DAYS IN BARCELONA"

Durant el curs 2020-21 es prepara la proposta d'El Musical és "Ten days in Barcelona", amb guió i música d'Eugeni Muriel, adaptat a la situació i amb les mesures sanitàries actuals, que impedeixen la interpretació entre diferents grups-classes, però sense renunciar al desig de l'alumnat d'expressar-se mitjançant les arts escèniques.


"WHAT A GLORIOUS FEELING!"

Durant el curs 2018-2019 els alumnes del Batxillerat Artístic, juntament amb la coral i la banda van preparar el musical "What a glorious feeling!", un espectacle de producció pròpia amb números de musicals emblemàtics com "The Wizard of Oz", "Chicago", "Singing in the rain", "Mary Poppins"...